Понад 4 тисяч медиків-переселенців працевлаштувалися в інших регіонах

Понад 4 тисяч медиків-переселенців працевлаштувалися в інших регіонах

Понад 4 тисячі внутрішньо переміщених медичних працівників скористалися можливістю працевлаштуватися у медичному закладі іншого регіону. Більша частина з них – це лікарі, решта – молодший медичний персонал і технічні працівники.

Про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

Найбільше працевлаштованих медиків зареєстровано у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській, Харківській областях.

Механізм забезпечення робочими місцями медичних працівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 № 414.

Йдеться про тимчасове залучення медиків-переселенців у заклади охорони здоров’я. У такому разі облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого працівник сфери охорони здоров’я отримує заробітну плату.

Збір та узагальнення інформації щодо кадрових потреб у закладах охорони здоров’я в регіонах України здійснюється за допомогою інформаційно-аналітичної системи MedData.

Відповідальні особи закладів охорони здоров’я подають до вказаної системи оновлену інформацію щодо кількості внутрішньо переміщених працівників сфери охорони здоров’я із розподілом їх за професійними групами (професіонали, фахівці, технічні працівники) та формою трудових відносин із закладом охорони здоров’я, а саме:

  • зараховані на основне місце роботи;
  • зараховані за сумісництвом;
  • виконують професійні обов’язки поза основним місцем роботи, але табелюються за основним місцем роботи.

Крім того, знайти потрібні вакансії можна на порталі вакансій медичних працівників – спеціальному ресурсі Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, у Дніпрі відновила роботу Лисичанська лікарня.