Психологи надали допомогу переселенцям з Луганщини в Дніпрі

Психологи надали допомогу переселенцям з Луганщини в Дніпрі

Психологи поліції Луганщини допомагають переселенцям впоратися з умовами сьогодення.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини. 

Аби дізнатися проблеми, надати соціально-психологічну допомогу поліцейські-психологи постійно «на зв’язку» як із співробітниками поліції так і з мешканцями області, які покинили рідні домівки та натепер мешкають в шелтері для переселенців Луганщини у м. Дніпро.

Цього разу, фахівчині психологічної служби зустрілися з адміністратором шелтеру для переселенців Ніною Бондар, представником благодійного фонду «Вишневий цвіт» Катериною Сосницькою, співзасновницею благодійного фонду «Центр допомоги переселенцям та армії» Яною Лук’яненко. Зустріч відбулася в рамках реалізації Національної програми збереження психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Під час заходу були визначені проблемні питання, а також обговорено план спільних дій з надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Крім цього, психологи надали психосоціальну допомогу громадянам, які вимушено переїхали до м. Дніпро: визначено запити та потреби осіб, надано інформаційний ресурс з метою поширення об’єктивної інформації про види соціальних послуг - отримання гуманітарної допомоги, розташування медичних/освітніх закладів, сфер соціальних послуг. Розповсюджено роздатковий матеріал, методичні рекомендації з практик, які допомагають знизити тривожність, а також алгоритми дій щодо самодопомоги та допомоги постраждалим в умовах надзвичайних ситуацій. 

Раніше повідомлялось, що переселенці з Луганщини в Полтаві можуть отримати консультацію юриста.