Так звана «лнр» потребує від росії 1 млрд рублів дотації, щоб зберегти довоєнний рівень держпідтримки

Так звана «лнр» потребує від росії 1 млрд рублів дотації, щоб зберегти довоєнний рівень державної підтримки

Рівень соціальної державної підтримки на Луганщині до захоплення був вищий за встановлений на території рф – для його збереження необхідний 1 млрд рублів дотації.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Про необхідність вищеназваної дотації так званій «лнр» заявили у міністерстві праці та соціального захисту рф.

Тільки таким чином росіяни в змозі зберегти рівень соціального захисту, що надавався на території захопленої Луганщини до 30 вересня.

Справа у тому, що заходи соціальної підтримки регіону значно перевищують розмір та обсяг таких заходів, встановлених законодавством рф.

Додаткова потреба в коштах федерального бюджету на ці цілі складе на поточний рік 0,99 млрд руб. І це лише на ту кількість населення, що залишилася. Сотні тисяч луганчан евакуювалися.

Також, як відомо, у середині січня, коли половина зими минула, а опалювальний сезон нараховував вже три місяці, окупаційна влада спробувала подати тепло на окремі будинки Сєвєродонецька, використовуючи встановлені у дворах модульні котельні. Але ревізію системи опалення при цьому ніхто не робив. Як підсумок – один із багатоквартирних будинків на вул. Курчатова затоплений від 9-го до 1-го поверху.

До того ж, тим часом, це місто, як і сусідні Лисичанськ із Рубіжним, закриті на в’їзд та виїзд. На блокпостах вимагають або реєстрацію, або довідку з місця роботи. З останнім в зазначених населених пунктах зовсім погано.