"Використання танків "Армата" для росії ризиковане", - британська розвідка

"Використання танків "Армата" для росії ризиковане", - британська розвідка

У британській розвідці вважають, що Росії насправді не вигідно починати застосовувати на полі бою свій новітній танк Т-14 Aрмата, і якщо це станеться, то передусім з пропагандистською метою.

Про це йдеться в огляді Міноборони Британії.

У ньому розповідають, що у москві, скоріш за все, думають над застосуванням на полі бою в Україні невеликої кількості новітніх російських танків Т-14. У грудні їх помічали на полігонах на півдні росії, де, як вважається, розгортають сили перед відправленням на фронт. Російські пропагандистські ресурси після того почали розповідати, що їх готуються застосувати у війні проти України, але невідомо, чи справді ці танки почали брати участь у бойових діях.

"Будь-яке бойове застосування Т-14, скоріш за все – дуже ризикове рішення для росії", – пише британська розвідка.

Так, нагадують аналітики, "Армату" розробляли 11 років, встановлені терміни неодноразово зривалися, заплановані обсяги врешті скоротили, надходила інформація про проблеми з виробництвом.

"Додатковий виклик для росії – пристосувати логістичний ланцюжок для Т-14, тому що він більший і важчий, ніж інші російські танки. Якщо рф задіє Т-14 на полі бою, це буде у першу чергу з метою пропагандою. Виготовлено їх, можливо, всього лиш кілька десятків, і командири навряд чи вважатимуть цю машину надійною, щоб покладатися на неї в бою", – зазначають в огляді.  

Раніше повідомлялось, що так звана «лнр» потребує від росії 1 млрд рублів дотації, щоб зберегти довоєнний рівень держпідтримки.