Як ефективно боротися з каламутністю води у басейні?

Усі власники басейнів згодом стикаються з проблемою каламутної води. Навіть у разі регулярного очищення вода каламутніє через потрапляння в басейн органічних та неорганічних забруднень: частинок пилу, водоростей, косметичних засобів зі шкіри людей, які купаються. Ефективно боротися з каламутністю води допомагають флокулянт та альгіцид для басейну.

Коагулянти

Флокулянти, або коагулянти склеюють частки забруднень один з одним та перетворюються на згустки. Пластівці забруднень добре вловлюються фільтрами та водними пилососами.

Щоб зробити мутну воду прозорою, використовуйте коагулювальні засоби AquaDoctor. Коагулянти склеюють навіть найдрібніші частинки органічних та неорганічних забруднень, роблять їх щільними та вловними для систем фільтрації.

Коагулювальні препарати випускаються у трьох видах:

  • Рідина

  • Гранули

  • Таблетки

Всі форми випуску однаково ефективні, тому використовуйте засіб, який зручно саме вам. Перед додаванням до басейну гранули розводяться з водою в окремій ємності, таблетки слід покласти в скімер до басейну.

Альгіциди

У воду відкритих та закритих басейнів регулярно заносяться спори водоростей вітром чи людьми. Альгіциди – це препарати, які знищують водорості та їх спори.

Альгіциди AquaDoctor не тільки знищують водорості, а й запобігають їх розвитку. Також ці препарати мають дезінфікувальну дію, вбивають грибки та шкідливі бактерії. Тому після використання альгіцидів AquaDoctor вода довгий час залишається чистою та прозорою.

Альгіциди та коагулянти AquaDoctor мають переваги, як-от:

  • Підходять для басейнів усіх типів

  • Використовуються у воді будь-якої жорсткості

  • Поліпшують фільтрацію води

  • Економічні у використанні

  • Безпечні для здоров’я людей

Для економічної витрати та високої ефективності дії препаратів дотримуйтесь інструкцій та дозування.

Рекомендації з догляду за чашею басейну

Щоб надовго забезпечити воді чистоту та прозорість, знайдіть причину виникнення каламутності води. Існує кілька поширених причин помутніння води.

Неефективна робота фільтрів

Промивайте та очищайте фільтри. Якщо у вас пісочний фільтр, промивайте пісок. У картриджних фільтрах змінюйте картриджі в міру їх забруднення та закінчення експлуатаційного терміну.

Підвищений або знижений кислотно-лужний баланс води

Регулярно перевіряйте за допомогою тестерів та таблеток для тестерів рівень pH води. Його норма становить 7.2–7.4. Якщо кислотно-лужний баланс води відхилений від норми, коригуйте його за допомогою засобів для підвищення та зниження рівня pH.

Неефективна робота дезінфікувальних засобів

Виконуйте дезінфекцію води постійно та за нормального рівня pH води. Використовуйте якісні хімічні дезінфектанти AquaDoctor. Для ударної обробки застосовуйте хлор швидкої дії, для регулярної – хлор тривалої дії. Як аналоги хлорним препаратам ви можете використовувати гіпохлорит натрію та активний кисень.

Несвоєчасне чи погане очищення чаші

Очищайте не лише воду, а й саму чашу басейну за допомогою водних пилососів та щіток. Використовуйте спеціальні засоби для очищення чаші та ватерлінії басейну.

Чиста та прозора вода у басейні – запорука довгої роботи басейнового обладнання. Підтримуючи чашу басейну та воду у хорошому стані, ви забезпечуєте собі комфортне та безпечне купання.