Окуповану Луганщину зневажають навіть в рф

Окуповану Луганщину зневажають навіть в рф

У самопроголошеній "лнр" прожитковий мінімум – найнижчий з усіх захоплених територій, до лікарні Старобільська доставлено ще 100 поранених військових рф, у районі посилені обшуки серед населення.

Про це повідомила Луганська ОВА.

На окупованій Луганщині встановили рівень прожиткового мінімуму на 22 % нижчий за прийнятий російською владою.

Зокрема, він на 15 тисяч менший, ніж на камчатці, на 10,5 тисяч – ніж у якутії та москві, на 8 тисяч – ніж на сахаліні, на 4 тисячі – ніж у іркутську, на 6 тисяч – ніж на амурі, на 5 тисяч – ніж на архангельщині. Навіть буряти отримують на 4,5 тисячі більше.

"Але й на інших захоплених росією територіях цей показник вищий – на 2,5 тисячі у Криму, та на декілька сотень рублів – на Запоріжжі та Херсонщині. Прожитковий мінімум на окупованій Луганщині – найнижчий з півсотні регіонів", - йдеться в повідомленні.

Тим часом до прифронтових районів Луганщини, де окупанти заборонили реалізацію алкогольної продукції, на цьому тижні вирішили приєднати Міловщину. 

На Старобільщині – в тих населених пунктах, де розмістились військові рф – посилили перевірки. Закривають на в’їзд та виїзд навіть маленькі села, оглядають територію квадрокоптерами, обходять будинки. Вилучають навіть зручний одяг та взуття, не кажучи вже про цінні речі.

Тільки за останні дні до Старобільської міської лікарні доставили близько 100 окупантів з фронту.

Через переповненість медзакладу, після стабілізаційних заходів їх перевозять до лікарень  Луганська або на територію росії.

Раніше повідомлялось, що в росії мобілізують депортованих українців.