Гаряче харчування для учнів з Луганщини хотіли організувати з порушенням закону

 Гаряче харчування для учнів з Луганщини хотіли організувати з порушенням  закону

За позовом Старобільської окружної прокуратури Луганської області суд визнав недійсним договір про закупівлю послуг з гарячого харчування для учнів навчальних закладів Біловодського району, укладений з порушенням законодавства про державні закупівлі.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Встановлено, що у листопаді 2021 року відділ освіти виконавчого комітету Біловодської селищної ради Луганської області провів переговорну процедуру та уклав договір на закупівлю послуг їдалень для Біловодського ліцею №1 та Біловодського ліцею «Лідер» на загальну суму 872 тис грн.

Переможцем переговорної процедури стало дочірнє підприємство «Комбінат громадського харчування» Біловодської спілки споживчих товариств, яке не надало обов’язкових документів, передбачених тендерною документацією. Зокрема, про наявність необхідної матеріально-технічної бази, відповідного досвіду роботи працівників, дотримання санітарних норм тощо.

Таким чином тендер був проведений без дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурор звернувся з позовною заявою до суду.

Господарський суд Луганської області підтримав принципову позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі - визнав протокол обрання переможця та укладений договір недійсними.

Нагадаємо, викрили «керівників» відділів ЖКГ в окупаційних адміністраціях на Луганщині.