Окупанти госпіталізують хворих до лікарень рф, бо у своїх немає місця через поранених росіян

Окупанти госпіталізують хворих до лікарень рф, бо у своїх немає місця через поранених росіян

На окупованій Луганщині хворим, яким необхідна госпіталізація, рекомендують звернутися до лікарень сусідніх областей рф.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Протягом декількох місяців на окупованій частині Луганщини росіяни поступово звільняють лікарні від цивільних – виписують тих, хто одужав, а нових не приймають. Бо значну частину медзакладів вже переобладнали під військові шпиталі.

Як повідомили в так званому «мінздраві лнр», наразі триває організація надання планової медичної допомоги хворим з Луганщини на прилеглих територіях – це ростовська, воронезька, білгородська області рф.

Якщо необхідна госпіталізація, окупанти рекомендують їхати до лікарень сусідніх регіонів.

Тих, хто не потребує термінового втручання, і до місцевих медзакладів не госпіталізують, і не відправляють до рф.

Також повідомляється, що тепер більше уваги окупанти приділили навчальним закладам захоплених територій. Там офіційно дозволили агітацію за провладну партію. Зокрема, у Луганську презентували партійний проєкт «Нова школа». Серед його напрямів – «Обличчя героїв», «Грім перемоги», «Парта героя», «Малюємо перемогу», «Кіноуроки у школах росії».

У цьому ж місті школярам організували семінар відносно роботи з безпілотними літальними апаратами.

Окупаційна влада Луганщини на дев’ятому році зайнялася планом розвитку території. Видане відповідне розпорядження: сформували робочу групу, основним завданням якої є написання програми розвитку регіону «на якусь найближчу перспективу та більш довгострокову».

Нагадаємо, у Новопскові в приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули «польовий шпиталь». Там вони лікують понад 300 військовослужбовців та найманців приватної військової компанії «вагнер», які отримали поранення на Луганщині.