Гайдай закликав готувати документи для компенсації за зруйноване житло вже зараз

Гайдай закликав готувати документи для компенсації за зруйноване житло вже зараз

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що до отримання компенсації за пошкоджене житло треба готуватися вже зараз.

Про це він розповів у прямому ефірі на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Він нагадав про компенсацію за зруйноване житло. Наприклад, після масштабних пожеж на Луганщині були компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло.

«Багато людей не оформлювали документи. Вони чогось чекали, що їм просто прийдуть та дадуть в пакеті гроші й все. Ні, так не буде. Враховуючи те, що ми не можемо зараз виїжджати на наші території і робити акти, тому що й активна фаза бойових дій зараз триває, плюс все наскрізь заміновано, то ж ми поки виїжджати актувати ваше житло не можемо», - каже Гайдай.

Але треба, за його словами, починати займатися підготовкою документів вже зараз. Щось відновити, вступити у спадок і так далі. Проте треба не зволікати.

«Якщо вам потрібен якийсь перелік тих документів, які ви маєте мати для того, щоб отримати потім компенсацію, то ми надамо й ці переліки так само», - каже Гайдай.

Також він повідомив, що буде виходити в етери та відповідати на питання людей.

Нагадаємо, у Мінінфраструктури повідомили, що невдовзі має запрацювати механізм виплат компенсації за пошкоджене майно. Зокрема, є домовленість зі структурами ООН про залучення 50 млн доларів. Крім того, вже запущено Державний реєстр зруйнованого майна, який має на меті зібрати деталізовану інформацію про пошкоджене житло. Реєстр стане базою для ухвалення рішень щодо компенсацій.