Окупанти знову намагалися наступати на Луганщині

Окупанти знову намагалися наступати на Луганщині

На Лиманському напрямку протягом минулої доби, 7 квітня, армія рф вела безуспішні наступальні дії південніше Кремінної, а також в районах Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу українські військові відбили там понад 60 атак.

Також війська рф обстріляли Новоселівське, Макіївку, Невське, Кузьмине, Діброву та Білогорівку Луганської області.

«Противник не шкодує боєприпасів. Б’є по населених пунктах уздовж лінії фронту, де залишаються мирні жителі, та по позиціях наших захисників. Також атакує з повітря. Тільки позаминулої доби здійснив три авіанальоти», - поінформував виконуючий обов’язки начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

У своїх наступальних діях, додав Олексій Смирнов, росіяни підтримують піхоту бронетехнікою. Днями одна з таких атак закінчилася втратою БМД.

Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, українські захисники поблизу Мар'їнки знищили російський штурмовик Су-25. Також ворог втратив 7 БпЛА, з них: 3 – типу“Орлан”, 3 – “Ланцет” та 1 – “Мерлін”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 1 пункт управління, 2 райони зосередження живої сили та знищили склад боєприпасів ворога.

Нагадаємо, на Сватівському напрямку аеророзвідка українських прикордонників спільно з артилерією ЗСУ вразили чергові ворожі цілі.