Обзор новостей налоговой инспекции

Виробники алкоголю і сигарет Луганщини перерахували до держскарбниці майже 26 млн. грн.

Це на 11 млн. грн., або на 80 відс. більше показників січня-вересня  2012 року, повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Луганській області. У відомстві зазначають, що позитивних результатів вдалося досягти завдяки системному контролю за ринком спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також запобіганню «тіньового» обороту підакцизної продукції. Всього в області сплату акцизного податку з вироблених в Україні товарів здійснюють 9 виробників пива і 1 підприємство, що випускає тютюнові вироби.

 

    Работу налоговиков оценили на отлично 94%респондентов

Об этом рассказала заместитетль начальника ГНИ в г.Северодонецке  Ольга Высочина. Она отметила, что в настоящее время  Министерство доходов и сборов взяло курс на внедрение европейских стандартов  в сфере общественной жизни общества. Цели и задачи , которые   перед нами стоят - это формирование благоприятных условий для ведения бизнеса, качественный сервис для граждан и предпринимателей. Для выполнения поставленных задач в ГНИ г.Северодонецка был создани успешно работает  Центр обслуживания налогоплательщиков, в котором предоставляются   бесплатные административные услуги. Нами выдаются различные справки : о полученных доходах, об отсутствии предпринимательской деятельности, об отсутствии налоговой задолженности    и другие.  Всего за 9 месяцев текущего года было оказано 37509 услуг, из них 7269 –административных и 30240 другие услуги.  Это выдача торговых патентов, свидетельств плательщиков единого налога, регистрация кассовых аппаратов и др. Чтобы получить информацию о качестве работы центра, о предложениях налогоплательщиков в части усовершенствования предоставляемых услуг,  постоянно проводится анкетирование посетителей центра. Опрос показал, что  94% респондентов оценили работу налоговиков на отлично.

 

Про заповнення  платіжних документів

Державна податкова інспекція  у м. Сєвєродонецьку  звертає увагу платників податків на необхідність правильного заповнення   поля «Призначення платежу»  коштів при  перерахуванні платежів до Державного та місцевих бюджетів  м.  Сєвєродонецька та прилеглих селищ.

У разі сплати платежів до бюджету при заповненні зазначеного реквізиту платникам податків слід керуватися Наказом Міністерства фінансів України  від 07.07.2012 року №817 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету».

ДПІ у м. Сєвєродонецьку  наголошує на тому, що чітке дотримання зазначених вимог при перерахуванні платежів до бюджетів, є запорукою правильності, своєчасності та повноти надходжень Ваших коштів за призначенням,  дасть  змогу об’єктивно оцінювати Міністерством доходів і зборів відповідні чинники, що впливають на наповнення бюджету. Це сприятиме зміщенню акцентів на добровільну сплату податків і зборів внаслідок перетворення податкової служби із фіскальної на сервісну.

Заместитель начальника ГНИ в г.Северодонецке О.А.Высочина