Поліцейських з Луганщини судитимуть за вимагання хабарів

Поліцейських з Луганщини судитимуть за вимагання хабарів

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно групи поліцейських, які вимагали хабарі від наркозалежних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що наприкінці 2021 року оперуповноважені Рубіжанського відділу поліції розробили схему отримання неправомірної вигоди.

Вони залучили до співпраці місцевого мешканця, який знаходив наркозалежних та підкидував або збував їм заздалегідь отримані від поліцейських наркотики.

Надалі обвинувачені імітували викриття організованого ними «злочину». Вони незаконно затримували громадян, проводили обшуки житла, вимагали «грошову винагороду» за уникнення кримінальної відповідальності.

Правоохоронці задокументували передачу їм 18 тисяч гривень. В іншому епізоді особам довелося припинити реалізацію свого злочинного плану.

Наразі матеріали обвинувачення направили до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Чоловіків судитимуть за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • порушення недоторканості житла (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 162);
  • незаконне зберігання та перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин (ч. 2 ст. 307);
  • одержання неправомірної вигоди з використанням службового становища, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368);
  • незакінчений замах на одержання неправомірної вигоди з використанням службового становища (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368);
  • завідомо незаконне затримання, вчинене з корисливих мотивів (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371).

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську.

Нагадаємо, у Дніпрі взяли під варту групу поліцейських з Луганщини, підозрюваних у вимаганні хабарів від наркозалежних – на арешті наполягала прокуратура.

Також повідомлялося, що двоє правоохоронців-зрадників з Луганщини постануть перед судом.