За державну зраду судитимуть ще п’ятьох луганських правоохоронців

За державну зраду судитимуть ще п’ятьох луганських правоохоронців

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох громадян України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України старший інспектор з режиму секретності та старший інспектор сектору кадрового забезпечення одного з відділів поліції Старобільського районного управління ГУНП в Луганській області зрадили українському народові.

Вони розпочали «службу» в незаконно створених «правоохоронних органах» – «Марківському райвідділі внутрішніх справ МВС лнр» та «Прокуратурі Міловського району лнр».

Ще троє обвинувачених – колишні командир відділення взводу охорони територіального управління Служби судової охорони, спеціаліст одного з відділів Старобільської окружної прокуратури та слідча одного з відділів поліції Сєвєродонецького районного управління ГУНП в Луганській області.

У березні 2022 року вони склали присягу на вірність ворогу. Обійняли посади у «Міловському районному відділі внутрішніх справ МВС лнр», «прокуратурі Новопсковського району лнр» та «Троїцькому районному відділі внутрішніх справ МВС лнр».

Наразі матеріали обвинувачень направили до судів для розгляду по суті.

Їм загрожує покарання – 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську.

Нагадаємо, п’ятьох «силовиків» з «лнр» оголосили у розшук.