Обзор новостей налоговой инспекции

  Заперечення до акта перевірки – 5 робочих днів

Якщо платник податків не згоден з висновками перевірки чи фактами та даними, викладеними в акті перевірки, то він має право подати заперечення протягом 5 робочих днів з дня отримання акта. Податковим кодексом передбачено можливість участі платника податків у розгляді заперечень, про що він повинен зазначити в тексті заперечень. При цьому контролюючий орган зобов’язаний повідомити такого платника про місце і час проведення їх розгляду. Отже, заперечення розглядаються територіальними органами Міндоходів протягом 5 робочих днів, що настають за днем їх отримання, і платнику податків надсилається відповідь.

 

На Луганщині триває боротьба з підпільним нефтебізнес

У 2013 році співробітники Луганської митниці Міндоходів виявили 35 фактів порушень митних правил. Предмет правопорушень - бензин і дизпаливо. Про це повідомив начальник Луганської митниці Міндоходів Юрій Ареф'єв.

За його словами, вилучено більше 5 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів на 55,5 тис. грн.

«Переважно ПММ ввозяться до нас з Росії по об'їзних дорогах, оминаючи пункти пропуску, або використовуються нелегальні трубопроводи. Найбільш криміногенні ділянки кордону - Краснодонський, Міловський і Новопсковський райони» , - сказав Юрій Ареф'єв.

Начальник Луганської митниці Міндоходів поінформував, що в ході проведення оперативних заходів спільно з співробітниками ГУ Міндоходів регіону, СБУ, прикордонзагону з початку року виявлено і ліквідовано 16 підпільних трубопроводів.

«В даний час спецгрупи, до складу яких входять наші працівники та Головного управління Міндоходів області, проводять оперативні заходи в Краснодонському і Свердловському районах. Їх завдання - виявлення та ліквідація нелегальних трубопроводів, а також місць накопичення контрабандного бензину і дизпалива», - зазначив Юрій Ареф'єв.

 

За неподання звітності з ЄСВ - штраф від 340 до 510 грн.

В Головному управлінні Міндоходів у Луганській області нагадують, що неподання, несвоєчасне подання та  подання не за встановленою формою звітності по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб-платників ЄСВ.

У цих випадках згідно чинного законодавства передбачено штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 грн.)

Повторне (протягом року) вчинення таких дій особою, яку було піддано адміністративному стягненню, передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 грн.).

Дана норма регламентована ч. 1 ст. 26 Закону України від 08.07.2010 № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина