Починається реєстрація на вступні іспити до вишів

Починається реєстрація на вступні іспити до вишів

8 травня розпочинається реєстрація для участі в єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) та єдиному вступному іспиті (ЄВІ), які триватимуть до 31 травня 2023 року.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти

Реєстрацію здійснюватиме приймальна комісія закладу вищої освіти. Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого, визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку, скановані копії документів. Заповнюючи заяву-анкету з інформацією, необхідною для оформлення екзаменаційного листка, потенційний магістр має вказати населений пункт, у якому бажає пройти ЄФВВ, ЄВІ.

Тестування можна буде пройти в тих містах України, де безпекова ситуація дозволяє створити пункти тестування для проведення магістерських випробувань, а також у деяких містах за кордоном, де партнерські установи / організації готові підтримати проведення випробувань.

Основні й додаткові сесії ЄФВВ, ЄВІ проходитимуть у 21 області України та Києві. 

ЄФВВ, ЄВІ за кордоном проведуть тільки в основну сесію у межах наданої закордонними партнерами граничної кількості місць. Провести ЄВІ заплановано в 9 країнах Європи: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Іспанія, Німеччина, Польща, Словаччина та Чехія. ЄФВВ буде проведено в 6 країнах: Болгарія, Велика Британія, Іспанія, Німеччина, Польща та Чехія.

Нагадаємо, для переселенців за кордоном збільшили кількість місць на участь в НМТ.