Депутата держдуми рф, який голосував за визнання «л/днр», засудили до 15 років тюрми

Депутата держдуми рф, який голосував за визнання «л/днр», засудили до 15 років тюрми

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата російської держдуми Антона Ткачова, який сприяв розв’язанню повномасштабної війни проти України.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Посадовець позиціонує себе як «нове обличчя» кремлівського режиму та повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф.

За це його призначили до комітету російської держдуми з питань інформаційної політики.

За даними слідства, 15 лютого 2022 року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей.

А вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

У подальшому ці рішення кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим самим посадовець сприяв реалізації злочинного плану москви щодо захоплення України.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав Ткачова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначили з дня його фактичного затримання.

Нагадаємо, члену партії «ЛДПР» загрожує 15 років тюрми за передачу гумвантажу для військ рф у Лисичанську.