Судді-зрадниці з Луганщини загрожує до 15 років ув'язнення

Судді-зрадниці з Луганщини загрожує до 15 років ув'язнення

Голові "Луганського окружного адміністративного суду лнр" повідомили про підозру у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомила преслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2014 року діюча суддя зрадила присязі та увійшла до складу й стала членом «робочої групи по законотворчій діяльності» самопроголошеної «народної ради лнр». Підозрювана розробила та передала для внесення на розгляд так званим «народним обранцям» «законопроекти кодексів» та інших «законотворчих актів», які сприяли формуванню «правової системи» у псевдореспубліці.

У 2018 році вона була призначена на посаду  «голови верховного суду лнр».
Фігурантка по теперішній час продовжує організовувати роботу інстанції, здійснює безпосередній розгляд справ, тим самим забезпечуючи становлення, функціонування  «судової гілки влади» окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганської області.

Відомо, що підозрювана періодично дає інтерв’ю регіональному телеканалу «Луганск 24», де коментує роботу місцевих судів та висловлюється на підтримку самопроголошеної «лнр». Своїми діями зрадниця провадить підривну діяльність проти України.

Їй загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо, депутата держдуми рф, який голосував за визнання «л/днр», засудили до 15 років тюрми.