Ексдепутата «Партії регіонів» з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

Ексдепутата «Партії регіонів» з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури ексдепутату Луганської міської ради від «Партії регіонів» повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, мешканець Луганська у листопаді 2018 року став «депутатом народної ради лнр ІІІ скликання» та обійняв посаду «заступника голови комітету народної ради лнр з питань державної безпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав та свобод людини та громадянина».

У лютому 2023 року його призначили на посаду «координатора» «луганського регіонального відділення політичної партії лдпр – ліберально-демократичної партії росії».

У подальшому на території комунального автотранспортного підприємства у Лисичанську він від імені вказаної політичної партії передав товари військового призначення для потреб окупантів.

Військовослужбовці зс рф та контрольовані ними незаконні збройні формування «лнр» отримали квадрокоптер, тепловізор, два генератори, спальні мішки, каремати, берці та зимові балаклави.

Своєю чергою у СБУ назвали ім'я фігуранта - це Максим Уваров.

За протиправні дії йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, депутата держдуми рф, який голосував за визнання «л/днр», засудили до 15 років тюрми.