Новости главного управления Миндоходов в Луганской области

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності і перевізників!

Головне управління Міндоходів у Луганській області інформує про зміни в порядку митного оформлення товарів, що переміщуються за процедурою міжнародних дорожніх перевезень у Російській Федерації.

За інформацією Луганської митниці Міндоходів, починаючи з 12.11.2013 року, в митних органах, які підпорядковуються Центральному митному управлінню Федеральної митної служби Росії, ввезення товарів на митну територію Російської Федерації буде здійснюватися за умови забезпечення заходів гарантування, а саме:

  • сплати митних зборів, податків по відношенню до іноземних товарів (грошова застава, гарантія банку, порука або застава майна);
  • митного супроводження;
  • встановлення маршруту перевезення товарів.

 

Електронний ключ від Міндоходів діятиме 2 роки

З 1 листопада 2013 року для клієнтів акредитованого центру сертифікації ключів посилені сертифікати відкритих ключів від Міндоходів формуються на два роки.

Таку можливість Центр сертифікації ключів, який діє при Міністерстві, отримав після проходження процедури акредитації. Було сформовано нові технологічні сертифікати центру та серверів центру, що дало змогу подовжити термін дії цифрових підписів.

Як зазначають фахівці Міндоходів, така новація не лише зекономить час платникам податків на придбання ключів, а й сприятиме якнайбільшому їх залученню до активного застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

У Міністерстві також відзначають, що на сьогодні проходить процес обговорення проекту, згідно з яким термін дії електронного ключа для фізичних осіб збільшиться до 3 років. Такі зміни запропоновані фахівцями відомства в проекті постанови Кабінету Міністрів України щодо Порядку акредитації центру сертифікації ключів. Крім того, до 6 років може подовжитися і термін дії сертифікату акредитованого центру.

Завантажити актуальні технологічні сертифікати АЦСК ІДД Міндоходів можна у розділі «Сертифікати АЦСК» офіційного інформаційного ресурсу.

 

Довідку про відсутність за межами України валютних цінностей та майна скасовано

ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що Міністерство доходів та Національний банк України спільним листом від 28.10.2013  №22-394/7/99-99-22-03-01-17, №28-311/19777 відкликали і скасували спільний лист Нацбанку від 09.01.98 р. №13-226/53-188, ДПАУ від 09.01.98 р. №206/10/22-0117, Держмитслужби від 12.01.98 р. №11/3-247, яким було затверджено форми Довідки про відсутність валютних цінностей та майна за межами України та Журналу обліку видачі таких довідок.

Зазначені Довідки видавалися податковими органами і були підставою для прийняття до митного оформлення експортно-імпортних вантажів, проведення банківських операцій з валютними цінностями або здійснення інших видів зовнішньоекономічної діяльності.

У зв’язку із зміною митного законодавства з 28.10.2013 року для здійснення зазначених операцій такі довідки не надаються.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина