Пресс-служба Главного управления Миндоходов в Луганской области информирует

За встановлені порушення у трудовому законодавстві  до прокуратури передано 7 справ

Про це розповіла заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Головного управління Мін доходів Ольга Височина. Вона зазначила, що працівники ДПІ у м.Сєверодонецьку спільно з іншими державними структурами проводять різні заходи, щоб якомога більше залучити працівників та роботодавців вести свою діяльність у законодавчому полі.

Вона також сказала, що  законодавство України передбачає виплату заробітної плати не менш встановленої. І станом   на 1 січня 2013р. вона складає  1147грн. , а з 1 грудня буде 1218грн. Крім того, в  законі про оплату праці сказано, що мінімальна заробітна плата встановлюється за не кваліфіковану працю. Однак не всі працедавці виконують свої обов’язки. Крім того взагалі  не виплачують заробітну плату.   На виконання цих законодавчих актів, вДПІ у м.Сєвєродонецьку працює робоча група з питань погашення заборгованості по заробітної плати та контролю за оплатою праці. Завдяки роботи працівників податкової інспекції з початку року було погашено 3,2 млн.грн заборгованості по заробітної плати.    

За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 7 справ та 2 справи – до інспекції праці. До бюджету додатково сплачено 3,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

 

В Новоайдаре оперативники Миндоходов «поймали на горячем» подпольного торговца «метаном»

Новоайдаре оперативники Миндоходов «поймали на горячем» подпольного торговца метаном. Об этом сообщили в пресс-службе Главного управления Миндоходов в Луганской области.

Как сообщается, мужчина торговал газом метан из грузового автомобиля. В ходе проверки специалисты оперативного управления ГУ Миндоходов в Луганской области, у гражданина не оказалось ни документов государственной регистрации как предпринимателя, ни разрешения на начало выполнения работ повышенной опасности и эксплуатации оборудования повышенной опасности.

У него изъят грузовой автомобиль, газозаправочное оборудование и 700 кубических метров метана. Общая стоимость изъятого - более 100 тыс. грн. Правоохранителями был составлен административный протокол.

Заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку О.А.Височина