Луганщина розраховує отримати від ВООЗ модульні амбулаторії

Луганщина розраховує отримати від ВООЗ модульні амбулаторії

Представники Луганської обласної військової адміністрації обговорюють зі Всесвітньою організацію охорони здоров’я (ВООЗ) можливість передачі Луганщині модульних амбулаторій після деокупації регіону.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Луганської ОВА.

15 липня 2023 року ВООЗ у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України відкрила нову модульну амбулаторію первинної медичної допомоги в Ізюмі Харківської області.

Директор Департаменту охорони здоров’я Луганської ОВА Юрій Стогнієв побував на заході.

«Цей досвід наших колег буде в нагоді медикам Луганщини після деокупації для оперативного надання сучасної медичної допомоги населенню. Попередньо з представниками ВООЗ були обговорені питання щодо передачі таких модулів для потреб населення Луганської області», – поінформували в Департаменті.

Мобільна амбулаторія в Ізюмі слугуватиме тимчасовою заміною раніше зруйнованого закладу. Вона оснащена необхідними зручностями та функціональна: складається з шести збірних модулів, у яких одночасно можуть працювати 12 медичних працівників.

Розраховано, що клініка буде надавати медичну допомогу понад 10 тисячам людей.

За повідомленням Представництва ООН в Україні, ініціатива ВООЗ дає практичні рішення громадам, які знаходяться у найбільш постраждалих районах, де медичні заклади були пошкоджені.

«Наш пріоритет – доступність основних медичних послуг і у співпраці з партнерами ми наполегливо працюємо, щоб це реалізувати. Ми встановимо ще більше модулів, щоб підтримати роботу амбулаторних клінік в Україні», – сказав представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Нагадаємо, генеральний директор Луганського обласного Центру психічного здоров’я  Микола Овчаренко розповів про психологічні проблеми, з якими стикаються переселенці, військові та поділився методами самодопомоги.