Ла Ліга (чемпіонат Іспанії) стартує 11 серпня, матчі Бундесліги почнуть грати з 18 серпня

Ла Ліга (чемпіонат Іспанії) стартує 11 серпня, матчі Бундесліги почнуть грати з 18 серпня

Футбольне міжсезоння добігає свого завершення, і до першого туру Прімери залишається все менше часу. Незабаром Ла Ліга (чемпіонат Іспанії) порадує своїх вболівальників новими поєдинками. 

У перший ігровий день «Альмерія» прийматиме мадридський «Райо Вальєкано», а Валенсія зіграє на виїзді з «Севільєю». Інші матчі першого туру відбудуться з 12 по 14 серпня. Щодо лідерів чемпіонату, то «Реал» відправиться в гості до «Атлетіка» з Більбао, «Барселона» поїде до «Хетафе», мадридський «Атлетіко» прийме «Гранаду», а «Реал Сосьєдад» — «Жирону».

Один з найсильніших національних чемпіонатів налічує 20 команд. Цього року до Ла Ліги (чемпіонату Іспанії) приєдналися три нові команди, які досягли успіхів у Сегунді, — це «Алавес», «Лас-Пальмас» і «Гранада». Натомість «Вальядолід», «Еспаньйол» та «Ельче» припинили свій виступ у Прімері, принаймні на сезон, і продовжать грати у другій лізі.

Бундесліга: таблиця напередодні старту сезону

Чемпіонат Германії з футболу стартуватиме 18 серпня виїзним матчем чинного володаря Срібної салатниці «Баварії» проти «Вердеру». Усі інші ігри першого туру відбудуться наступного дня. Серед лідерів очікуємо на наступні поєдинки: 

  • дортмундська «Боруссія» прийматиме «Кельн»;

  • «РБ Лейпциг» зіграє на виїзді з «Байєром»; 

  • берлінський «Уніон» прийматиме «Майнц 05».

Деяких змін у складі зазнала Бундесліга — таблиця змагань після закінчення сезону зустріла дві нові команди та попрощалася з двома старими. У другу Бундеслігу вибули «Шальке 04» та «Герта», а до елітного дивізіону доєдналися «Хайденхайм» і «Дармштадт 98». «Штутгарту» вдалося поки що залишитися у вищій лізі завдяки перемозі над «Гамбургом» в стикових поєдинках. Згідно з таблицею Бундесліги до єврокубків доєдналися перші шість команд — чотири потрапили до групового етапу Ліги чемпіонів, одна — до Ліги Європи та ще одна — до Ліги конференцій.

Загалом у турнірі братимуть участь 18 команд. Останній тур чемпіонату відбудеться 18 травня 2024 року.

Де слідкувати за національними чемпіонатами з футболу

Якщо ви слідкуєте за європейськими першостями, то вам буде зручно дивитися футбол на UA Football.com. На сайті ви знайдете календарі ігор, турнірні таблиці, огляди та аналітику найпопулярніших європейських чемпіонатів — Іспанії, Німеччини, Англії, Франції та Італії.

Також ви маєте змогу слідкувати за українським футболом на UA Football.com і одними з перших дізнаватися всі новини футбольного світу.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko