СБУ затримала інформаторку рф, яка допомагала готувати удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського

Інформаторка рф, яка допомагала готувати удар під час візиту Зеленського

СБУ затримала російську інформаторку, яка допомагала рф готувати удар по Миколаївщині під час візиту президента Володимира Зеленського. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що затримання відбулося під час передачі розвідданих окупантам. Зловмисницею виявилася мешканка Очакова, колишня продавчиня у військовій крамниці на території однієї із військових частин.

"Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів. Крім цього, вона намагалася "в темну" отримати потрібні відомості через власні зв’язки, зокрема у соціальних установах регіону", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, жінка збирала розвіддані про запланований візит президента, а також намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту Зеленського на території області.

Співробітники СБУ завчасно дізналися про її про розвідувально-підривну діяльність і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту. Крім того, СБУ також з'ясувала, що інформаторка рф мала завдання виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова.

"Окупанти планували використати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині", - йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Їй загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, візит президента України Володимира Зеленського у Миколаївську область відбувся 27 липня. Він відвідав і Очаків.