Росія до кінця війни може залишитися без жодного корабля, — Зеленський про українські удари

Росія до кінця війни може залишитися без жодного корабля, — Зеленський про українські удари

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо рф не припинить обстріли українських портів і надалі блокуватиме Чорне море, то залишиться без жодного корабля.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю іспанському виданню La Nacion.

Він нагадав, що рф перекрила Чорне море, українські територіальні води, обстрілюючи інфраструктуру і не даючи можливості вільно пересуватися ані морському цивільному транспорту, ані кораблям із зерном.

"Тому Україна має довести, що у своїх територіальних водах Україна має право імпортувати та експортувати продукцію. Якщо буде блокада, то Україна має знайти інший спосіб припинити її. Якщо росія продовжуватиме домінувати в Чорному морі та блокувати, стріляти ракетами, то Україна буде робити те саме, що є справедливим захистом. Якщо вони продовжуватимуть стріляти, до кінця війни можуть залишитися без кораблів", - зазначив Зеленський. 

Нагадаємо, у ніч проти 4 серпня надводні безпілотники уразили російський десантний корабель “Оленегорский горняк” у бухті Новоросійська. Корабель приписаний до Північного флоту рф.

Речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що корабель отримав суттєві ушкодження та навряд чи повернеться на місце базування.