Дуда впевнений, що росія не застосує ядерну зброю в Україні: є більш страшна загроза

Дуда впевнений, що росія не застосує ядерну зброю в Україні: є більш страшна загроза

Президент Польщі Анджей Дуда впевнений, що росія не буде вдаватися до застосування ядерної зброї в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post.

"Я думаю, що росія не буде вдаватися до застосування ядерної зброї в Україні. І не тільки тому, що Володимир Путін її не використовуватиме. Я вважаю, що ядерний арсенал у росії перебуває під колективним контролем багатьох людей, а не на власний розсуд лише Володимира Путіна. Тому приймати таке рішення може не одна людина", - сказав Дуда.

Він зазначив, що є інша серйозна загроза для України.

"Якби мене хтось запитав про ядерну загрозу, мене набагато більше хвилювали б потенційні проблеми з атомними електростанціями в Україні. Я боюся, більш ймовірне, що може статися, це щось схоже на ядерну аварію. Бо, на мій погляд, на моє переконання, тут загроза вибуху [на атомній станції] набагато більша, ніж у випадку застосування ядерної зброї. Майте на увазі, що ви розмовляєте з кимось, хто пережив вибух на Чорнобильській АЕС у 1986 році, коли атомна станція вибухнула в їхніх власних руках, перебуваючи під контролем росії", - нагадав Дуда.

Нагадаємо, російське керівництво неодноразово погрожувало застосувати ядерну зброю, як в Україні, так і в країнах ЄС. Зокрема голосом цих погроз виступає експрезидент рф Дмитро Медведєв.