Пентагон нагадав про диво, яке здійснили ЗСУ під час війни з росією

Пентагон нагадав про диво, яке здійснили ЗСУ під час війни з росією

У Пентагоні нагадали, яке диво здійснили ЗСУ, коли відтіснили армію рф на оборонні позиції.

Про це на брифінгу заявив речник Пентагону Пет Райдер, повідомляється на сайті відомства.

Відповідаючи на питання про те, чи реалістично очікувати, що українці за короткий проміжок часу зможуть освоїти стиль маневрової війни, якому армія США навчалася десятиліттями, Райдер сказав, що результати все одно видатні при неідеальній ситуації.

"Вони у жорсткій боротьбі. Ми знали, вони знали з самого початку, що, незалежно від того, коли розпочнеться будь-який контрнаступ, це буде важкий бій. Зробімо крок назад і визнаймо, що це далеко не ідеальна ситуація. Ніхто в здоровому глузді ніколи не побажав, щоб росія вторглася в Україну, але вона це зробила. І українці, незважаючи ні на що, змогли відтіснити росіян на оборонну позицію, що саме по собі є дивом з огляду на стан української армії під час вторгнення росії", - сказав він.

Райдер зазначив, що освоєння нових тактик бою можна поставити на перспективу.

"Зважаючи на все, я вважаю, що важливо поставити це в перспективу, з точки зору можливостей, які вони змогли розвинути та реалізувати за дуже, дуже короткий період часу. Тож є видатні результати в не ідеальній ситуації. У майбутньому ми збираємося продовжувати консультації з українцями, ми збираємося продовжувати забезпечувати їх навчання, щоб вони могли повернути собі суверенну територію і зрештою виграти цю боротьбу", - додав він. 

Нагадаємо, за кілька тижнів після довгоочікуваного контрнаступу України західні офіційні особи висловлюють дедалі більш "тверезі" оцінки щодо здатності українських військ деокупувати значну територію України.

Адже основним викликом для українських сил є тривалі труднощі з проривом багатошарових російських оборонних ліній у східній і південній частинах України, які позначені десятками тисяч мін і широкою мережею окопів.