Як позбутися набряків за допомогою Канефрону®

Більшість людей, незалежно від наявності зайвої ваги чи хронічних патологій, знають, що таке набряк. Водночас надлишки рідини накопичуються в тканинах організму. Особливо вони помітні в області кісточок, гомілок, стоп, іноді на обличчі та руках. За їхньої наявності після натискання пальцем на шкіру в набряклій ділянці залишається поглиблення, яке згодом проходить.

Набряки нижніх кінцівок вечорами від втоми або на обличчі від недосипання відносяться до явних. Якщо випадок тяжкий, набряклість може поширюватися по всьому тілу — від кісточок до обличчя. Приховані набряки самостійно розпізнати складно: найчастіше вони виникають у вагітних жінок. За їхньої наявності ваги показують значне різке збільшення у вазі. І хоча деякі вважають набряки нормальним явищем, для запобігання тривожним станам краще звернутися до фахівця, який пояснить, як усунути набряклість у кожному конкретному випадку.

Основні причини набряків

Фахівці вважають, що основні причини набряку — це:

  • недостатня фізична активність, яка сприяє накопиченню рідини в клітинах організму та уповільненню струму крові;
  • неправильний раціон, споживання великої кількості солі, регулярні пізні вечері.

Часто поява набряку може бути спричинена:

  • прийомом певних медикаментів;
  • вживанням великих об'ємів рідини у вечірні години;
  • виконанням деяких видів щеплень;
  • вагітністю;
  • вживанням великої кількості алкоголю;
  • постійним перебуванням у спекотному кліматі.

Набряклість обличчя та кінцівок — поширене явище й часто пацієнти не ставляться до нього серйозно.

Здебільшого симптом стає помітним увечері, але за ніч рідина встигає рівномірно розподілитися по тілу. Якщо цього не відбувається — варто зайнятися розв'язанням проблеми, адже іноді набряклість може вказувати на наявність серйозних патологій.

Про що може свідчити захворювання

З набряками під час вагітності зустрічається більшість майбутніх матерів. Відбувається це через порушення водно-сольового балансу та зростання матки. В інших випадках накопичення надлишку в тканинах організму може свідчити про такі проблеми:

  • харчова алергія чи інші види алергічних реакцій;
  • хвороби вен, судин та печінки;
  • закупорка проток, блокування струму крові або лімфи через тромбоз вен;
  • порушення функцій щитоподібної залози;
  • уповільнення обміну речовин унаслідок голодування, незбалансованої дієти чи хвороб кишківника.

Можливі набряки ніг під час отримання травм — забиття, перелому чи вивиху. Також симптом говорить про наявність деяких інфекційних захворювань (паротит), у яких відбувається набряк тканин. Набряклість може бути симптомом серцевої недостатності, захворювань нирок та інших патологій внутрішніх органів.

Методи лікування

Порадити, як позбутися набряків та призначити кваліфіковане лікування, допоможе сімейний лікар. Насамперед фахівець порекомендує налагодити харчування та провести ревізію меню, виключивши копченості, солоні продукти, солодкі напої.

Пацієнтам із вираженою набряклістю показано підвищення рухової активності та динамічні види спорту: плавання, аеробіка, велосипедні прогулянки. Усе це сприяє покращенню стану судин і, як наслідок, прибирає набряки.

Додатково можуть бути призначені процедури дренажу постурального, які виконуються самостійно шляхом виконання спеціальних вправ для ніг.

Щоб розв'язати проблему і зрозуміти, як усунути набряки, важливо докладно повідомити лікаря всі симптоми. Для встановлення діагнозу фахівець може призначити взяття алергічних проб, проведення УЗД серця або нирок. На основі комплексної діагностики фахівець обере оптимальний сечогінний препарат при набряках.

Канефрон® від набряклості: чи допомагає?

Головною особливістю препарату є його натуральний склад, що має ефективний вплив на сечовидільну систему. Канефрон® містить: ефірні олії трави золототисячника, розмарину шипшини та любистку, фенол карбонові кислоти. В аптечних мережах засіб представлений у вигляді таблеток від набряків Канефрон® і крапель.

Важливо! Канефрон® — не самодостатній сечогінний засіб. Створення м’якого сечогінного ефекту рекомендується для покращення уродинаміки.

На відміну від інших Канефрон® часто фігурує в рецептах лікарів, як компонент комплексної терапії. Пов’язано це з тим, що препарат:

  • прискорює фільтрацію рідини, активізує кровотік у нирках;
  • здатний швидко зняти спазми сечових шляхів, т.к. діє, як ефективне болезаспокійливе та антисептик;
  • посилює виведення сечі, нормалізує її кислотні показники та запобігає утворенню каменів у нирках;
  • є своєрідним бар’єром для інфекції, що швидко купує запальні процеси.

Застосування ліків у поєднанні з антибіотиками дає змогу підвищити ефективність антибактеріальної терапії.

Що ж до лікування набряклості, то протизапального ефекту, створюваного з допомогою Канефрон®, який завжди недостатньо. Якщо патогенна мікрофлора не загине повністю, можливе загострення захворювання та погіршення стану.

Тому не можна займатися самолікуванням та при появі набряків звернутися до лікаря для виявлення причин порушення та підбору комплексної терапії.


  1. Амосов А. В. Растительный препарат Канефрон в урологической практике//Врач, 2010, № 5, С.36–56.
  2. Пытель Ю. А., Амосов А. В. Растительный препарат Канефрон в урологической практике // Лечащий врач, 2019, С. 38–39.
  3. Марченко В. С. Особенности терапии с помощью Канефрона. — К.: Здоровье, 2010, 145 с.
  4. Трофименко С. С. Канефрон и его действие. — К.: Медицина, 2016. 145 с.
  5. Савельев М. В. Мочегонные препараты и их действие на организм. — К., 2015. — 144 с.