Окупанти нічого не відновлюють на Луганщині ближче до фронту, - Лисогор

 Окупанти нічого не відновлюють на Луганщині ближче до фронту, - Лисогор

Мешканці окупованих населених пунктів, які розташовані за 50 км від лінії фронту, більш-менш регулярно користуються комунальними послугами. Ближче росіяни майже нічого не відновлюють.

Про це в Єдиному марафоні новини заявив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Найбільше турбують ті агломерації великі – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Сватово – де дійсно ворог, наступаючи, знищує усе. А тепер відновлювати нічого не хоче і не збирається. Але, я сподіваюся, коли ми звільнимо території найближчими часами, то все це відновимо. Дійсно ситуація дуже важка там», - прокоментував Лисогор.

Він додав, що створення місцевих військових адміністрацій дозволило швидше приймати необхідні рішення. Ці структури готуються до деокупації власних громад.

У 18 регіонах України розташовані 34 гуманітарні хаби для переселенців Луганщини, де люди отримують необхідну підтримку. По областях налічується 185 тисяч зареєстрованих ВПО з Луганщини, ще близько 50 тисяч виїхали за кордон.

Що стосується ситуації на фронті, то, за словами Лисогора, ворог дуже активізувався на Луганському напрямку, але Сили оборони тримають удар.

«Ворог дуже активізувався і рухається на наших хлопців. Але наші хлопці тримають удар», - каже Лисогор.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку влаштували рейди серед підприємців та розпочали інвентаризацію гаражі.