Росія оснащує своє атомні підводні човни ракетами "Циркон": що це за зброя

Росія оснащує своє атомні підводні човни ракетами "Циркон": що це за зброя

Росія проводить переоснащення своїх надводних кораблів і підводних човнів гіперзвуковими ракетами "Циркон".

Про це заявив генеральний директор Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ Олексій Рахманов, повідомляє "РИА Новости". Британська The Independent пов'язує це рішення з тим, що ЗСУ повідомили про успіхи на фронті в районі населеного пункту Урожайне.

"За рішенням міноборони росії, ракетним комплексом "Циркон" штатно будуть озброюватися і багатоцільові атомні підводні човни проекту "Ясень-М". Роботи в цьому напрямку вже ведуться", – заявив Рахманов.

Він додав, що цього року ВМС рф здали в експлуатацію три нові кораблі і один відремонтували, ще не менше п'яти кораблів планують здати до кінця року.

Довідка: Циркон" - російська гіперзвукова протикорабельна ракета. Прийнята на озброєння 4 січня 2023. Пропаганда рф стверджує, що ракета має дальність польоту до 900 км, а швидкісні характеристики "Циркона" (приблизно 11025 км/год) роблять його важким для перехоплення.

Атомні підводні човни "Ясень-М" проекту 885 М є модернізованою версією проекту 885. Як пишуть російські державні ЗМІ, у складі ВМФ росії зараз один човен проекту 885 і два - 885 М. Ще шість модернізованих "Ясенів" знаходяться на різних стадіях будівництва. Загалом вони побудовані для заміни атомних ударних підводних човнів радянської епохи.

Нагадаємо, росія вже лякала світ ракетами "Циркон", коли вивела в похід свій фрегат "Адмірал Горшков" з "Цирконами" на борту на початку січня 2023 року. Також нагадаємо, що за даними української розвідки на День Незалежності України росія може вчинити чергову масову ракетну атаку. Це може статися напередодні свята, або тривати кілька днів.