Києво-Печерська лавра стане місцем духовного відновлення українських військових, — Маляр

Києво-Печерська лавра стане місцем духовного відновлення українських військових

Києво-Печерська лавра стала насправді українською, тут буде місце духовного відновлення українських військовослужбовців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Відтепер українські воїни зможуть зануритись у культурно-історичний простір Києво-Печерської лаври та пройти духовну реабілітацію після випробувань війни", - вважає вона.

Під час перебування на території заповідника, військовослужбовці братимуть участь у культурно-освітніх заходах, духовних та релігійних практиках, майстер-класах з іконопису, оглядатимуть експозиції музеїв.

За словами Маляр, наразі до циклу програми залучено військових капеланів підрозділів бойового складу ЗСУ, які надалі стануть наставниками груп військовослужбовців, які проходитимуть духовне відновлення.

Нагадаємо, 10 березня 2023 року у заповіднику “Києво-Печерська лавра” повідомили, що розривають з УПЦ МП договір про безоплатне користування культовими будівлями, розташованими на їхній території.

Заповідник надіслав УПЦ МП листа, у якому наголошується, що монахи МП мають виїхати з усіх приміщень Лаври. Московська церква більше не має права доступу до Ближніх та Дальніх печер, а також до храмів Києво-Печерської Лаври.

У березні Господарський суд Києва підтвердив право заповідника розірвати договір з УПЦ МП.