Звернення до податкової знаходяться на особистому контролі керівництва

Всі звернення громадян, що надходять до податкової знаходяться на особистому контролі керівництва ДПІ у м.Сєвєродонецьку та розглядаються у встановлені законодавством строки.

         Про це повідомила Перший заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Марина Багрінцева.  Вона зазначила, що за  7 місяців 2012 р.  до ДПІ у м.Сєвєродонецьку від громадян надійшло 35 письмових звернень, що на 22 письмових запита більше ніж у відповідному періоді минулого року.

   Це і не дивовижно.  Збільшення звернень пов’язано з тим, що з 01.01.2012р. вступили в дію кардинальні  зміни до Податкового Кодексу України, які стосуються застосування спрощеної системи оподаткування.  З 35 листів, які надійшли до ДПІ у м.Сєвєродонецьку,  20 або 57,1 %  стосуються питання застосування спрощеної системи оподаткування.

            Питання, які піднімалися  у запитах стосуються :

  • про сплату єдиного податку СГД – фізичною особою;
  • про зняття з податкового обліку СГД –фізичної особи;
  • про проведення контрольно –перевірочної роботи;
  • запити про сплачені податки та збори підприємствами.

    Зі слів Марини Багрінцевій :  « Дані аналізу свідчать, що за 7 місяців поточного року  від СГД- фізичних осіб надійшло 22  звернення, по 6 запитам стан не встановлено, 3 - від депутатів різних рівнів, 1 - від працівника підприємства, 1- від пенсіонера, 1- від спец кореспондента, 1 - від адвоката.

Скарг на дії працівників податкової за звітний період не надходило.»

Перший заступник начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку М.І.Багрінцева