Кулеба заявив, що Україна воюватиме, допоки не звільнить усі території: "Байдуже, скільки це займе часу"

Кулеба заявив, що Україна воюватиме, допоки не звільнить усі території: "Байдуже, скільки це займе часу"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українські військові звільнять всю територію України, окуповану російськими військами, незалежно від того, скільки часу це займе.

Про це він сказав агенції AFP, яку цитує The Gardian.

"Наша мета – перемога, перемога у вигляді звільнення наших територій у кордонах (України) 1991 року. І нам байдуже, скільки це займе часу. Поки український народ поділяє цю мету, український уряд рухатиметься рука об руку зі своїм народом", - сказав Кулеба.

Він визнав, що в інформаційному просторі посилилися "голоси коментаторів і експертів", які обговорюють темпи досягнень України на передовій на сході та півдні країни, але сказав, що тиску Україна не відчуває.

Він жартома закликав критиків наступу України "йти і приєднатися до іноземного легіону", щоб допомогти своїми зусиллям України.

"Легко сказати, що ви хочете, щоб все було швидше, коли вас немає поруч", - додав Кулеба.

Водночас він сказав, що Україна все ще потребуватиме постійних поставок західної зброї та боєприпасів, поки її військові не витіснять російські сили з усієї окупованої території України.

Нагадаємо, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що "шлях України до перемоги буде важким і це не “два-три тижні”, “до кінця року” або “наступної весни".

Вона закликала українців налаштувтися на те, що війна триватиме довго і буде важкою.