В рф готуватимуть операторів безпілотників у ПТУ: це окрема навчальна програма

В рф готуватимуть операторів безпілотників у ПТУ: це окрема навчальна програма

Міністерство освіти росії оголосило в четвер, що в професійно-технічних школах країни готуватимуть операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Про це повідомляє державне російське медіа ТАСС.

"Навчання організують в закладах середньої професійної освіти та інших навчальних центрах для навчання операторів "безпілотних літальних апаратів з максимальною злітною вагою 30 кг і менше", - сказав міністр освіти Сергій Кравцов під час виступу в Московському міському центрі. 

Кравцов не назвав термінів, коли ці навчальні програми будуть запроваджені.

Нагадаємо, за даними журналістів-розслідувачів, у Татарстані студентів Політехнічного коледжу змушують збирати іранські дрони, зокрема кілька сотень студентів коледжу "Алабуга Політех" виявились залученими до складання іранських дронів "шахед", які армія рф запускає для повітряних атак по Україні.

Минулого місяця представники розвідки США попередили, що росія також будує в Татарстані завод з виробництва безпілотників за допомогою Ірану.

Коли об’єкт буде завершено, ймовірно, на початку наступного року, нові дрони можуть мати значний вплив на конфлікт, попереджають аналітики.

У квітні США опублікували супутникове зображення запланованого розташування передбачуваного заводу з виробництва безпілотників у російській Особливій економічній зоні Алабуга приблизно в 600 милях на схід від Москви.

За даними американських експертів, на сьогодні вважається, що Іран надав росії понад 400 безпілотників Shahed 131, 136 і Mohajer – запаси, які росія майже повністю вичерпала, за їх словами.