У Сєвєродонецьку панує антисанітарія, приїжджі не можуть знаходитися у місті більше декількох тижнів, – Стрюк

У Сєвєродонецьку панує антисанітарія, приїжджі не можуть знаходитися у місті більше декількох тижнів, – Стрюк

В окупованому Сєвєродонецьку ситуація більш-менш спокійна, але через спеку у місті антисанітарія. Люди, які приїжджають, не можуть витримати декілька тижнів, залишаються лише ті, кому немає, куди діватися.

Про це в ефірі “1+1” повідомив керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

“Залишається місто повністю окупованим. Та інформація, яка надходить, – у місті більш-менш спокійно, але разом з тим умови з урахуванням спеки – антисанітарія продовжує дошкуляти людям. Створюють там якісь можливості для торгівлі, для того, щоб люди могли приїздити, але більше, ніж кілька тижнів мало кому вдається витримувати. Залишаються лише ті, кому нікуди подітися”, – сказав він.

За словами Стрюка, окупанти не здійснюють капітальні ремонти інфраструктури.

“Якщо казати про капітальні відновлювальні роботи, то вони, дійсно, не здійснюються, а якщо казати про окозамилювання, то так – беруть вцілілі будівлі й демонстративно їх начебто відновлюють, хоча вони повністю відрізані від комунікацій, але міняють вікна, фарбують фасад”, – пояснив керівник МВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупаційна адміністрація Сєвєродонецька почала рейди з виявлення громадян, що здійснюють підприємницьку діяльність без реєстрації у відповідних органах рф.