"Мужність долає страх": в Україні стартувала кампанія, щоб спонукати чоловіків не боятися йти в ТЦК

"Мужність долає страх": в Україні стартувала кампанія, щоб спонукати чоловіків не боятися йти в ТЦК

Міноборони запускає кампанію "Оновлюй дані в ТЦК", вона направлена на військовозобов'язаних, які уникають добровільного відвідування "військкомату".

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що це робота оновленої медійної команди Міноборони.

"Основна ідея полягає в тому, що визнавати власні страхи - це вже сміливо, а війську потрібні сміливі люди", - додала Маляр.

За її словами, у рамках кампанії будуть поширені інформаційні матеріали, у яких відомі військові чесно зізнаються, що вони теж бояться, але долають свої страхи.

"Так може зробити кожен заради того, щоб перемогти", - вважає Маляр. У рамках інформкампанії також транслюватимуться відеоролики з закликами "Мужність перемагає страх", "Оновлюй дані в ТЦК".

"У відео проводять паралелі з дитинством, коли боятися було так само нормально. У кожному з них герой-підліток врешті перемагає свій конкретний дитячий страх. Згодом він дорослішає і вже з легкістю долає виклики, коли стає до лав війська. Він – Воїн. Він – Герой. Він – Переможець. Адже боятися – це нормально: і неважливо, чи ти хлопчик і стоїш перед дверима темного підвалу, чи ти боєць і готуєшся до штурму будівлі, де засів ворог", - зазначають в Міноборони.

Нагадаємо, британська газета The Gardian поспілкувалася з українськими чоловіками, які уникають мобілізації і зазначила, що ті, хто воює вважають їх зрадниками. Видання написало, як українці уникають призову: хабарі по $5 тис., підроблені діагнози, переховування.

За даними Financial Times на кордоні України з 24 лютого 2022 року затримали стільки чоловіків, скільки потрібно для формування п'яти бригад ЗСУ.