"Ви з України?": У Чехії водій запитав, а потім жорстоко побив двох українок (ФОТО)

"Ви з України?": У Чехії водій запитав, а потім жорстоко побив українок

У Чехії поліція розслідує інцидент, який стався в неділю, 13 серпня. Чоловік побив двох жінок після того, як дізнався, що вони з України.

Про це повідомляє Novinky.

"Ми ходили з дітьми на карусель. Потім ми з Лілі сіли на узбіччя й поговорили. До нас під’їхала "Шкода Октавія" з причепом, чоловік за кермом запитав, чи ми з України. Потім він проїхав кілька метрів, залишив машину і повернувся до нас", – так українка Тетяна описала ситуацію, яка передувала самому побиттю. За її словами, чоловік спочатку почав на них лаятися, а потім накинувся.

"Спочатку мене тричі вдарили по обличчю. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб підвести. Одразу він накинувся на Лілю", – описала Тетяна подальший хід подій.

Вона скористалася моментом, коли зловмисник звернув увагу на її подругу, і швидко побігла до його машини, вийняла ключ із замка запалювання, щоб він не зміг поїхати.

"Я вже збирався викликати поліцію, коли позаду мене підійшли ще двоє чоловіків і вдарили мене кулаком у спину, і я впустила ключ на землю. Тоді перший зловмисник підхопив його, сів у машину та поїхав. Дві молоді дівчини та хлопець уже прямували до нас і викликали поліцію та швидку, тому що Лілія лежала на землі з обличчям у крові", – продовжила Тетяна.

Потім вона передала патрульним на місці фото транспортного засобу разом із номерним знаком і водночас детально описала нападника.

Друга українка, на яку напали, мало що пам'ятає. Відповідно до медичного висновку, у неї відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа. За словами регіонального фельдшера Андреа Дівішової, її доставили швидкою допомогою до відділення невідкладної допомоги університетської лікарні Пльзень з порушенням свідомості.

Речниця поліції Єва Червенкова повідомила, що її колеги з’ясовують усі обставини справи. Вона не захотіла коментувати, чи вийшли вже на слід підозрюваного. Українки, які через кілька тижнів після початку російської агресії втекли до Чехії з дітьми, не можуть пояснити мотив нападу.

Нагадаємо, у Чехії уряд посилив вимоги для українських біженців щодо отримання фінансової допомоги, це забезпечило значну економію для чеської держави. Витрати зменшилися більш ніж на третину.