"Ви не розумієте природи цього конфлікту": WSJ цитує розмову Залужного з американцями про війну з рф

"Ви не розумієте природи цього конфлікту, це Курська битва": Залужний у розмові з американцями

Американські та українські посадовці тижнями вели інтенсивну закулісну дискусію щодо стратегії та тактики відновлення повільного контрнаступу ЗСУ. Вони все ще сперечаються щодо того, як змінити ситуацію.

Про це пише Wall Street Jornal.

Американські військові офіційні особи закликають українців повернутися до загальноозброєної підготовки, яку вони отримали на базах союзників у Європі, зосередивши свої сили, щоб спробувати прорвати оборону росії та просунутися до Азовського моря.

Видання стверджує, що останніми тижнями українське командування внесло деякі корективи, але обидві сторони все ще сперечаються щодо того, як змінити ситуацію на росіян за обмежений час до настання зими.

"Ви не розумієте природи цього конфлікту", – відповів командувач Збройними силами України генерал Валерій Залужний під час однієї розмови з американцями, цитує його офіційний представник США. "Це не боротьба з повстанцями. Це Курськ", – додав командир, маючи на увазі головну битву Другої світової війни між Німеччиною та Радянським Союзом. 

Американська порада базується на підрахунках, що сплеск обладнання, яке США направили в Україну (за ці роки було використано озброєння на суму понад 43 мільярди доларів), є достатнім для цього наступу та навряд чи повториться на такому ж рівні. у 2024 році.

"Ми збудували цю сталеву гору для контрнаступу. Ми не можемо зробити це знову", - сказав один колишній чиновник США.

За словами офіційних осіб США, для України ще не пізно досягти успіхів. Українські командири також кажуть, що час для їхнього контрнаступу ще не вичерпано, і Залужний сказав офіційним особам США, що його війська знаходяться на порозі прориву, стверджує WSJ. Проте глибокі розбіжності щодо стратегії залишаються.

Нагадаємо, 24 серпня Міноборони повідомляло, що ЗСУ відбивають наступи і штурми армії рф на Куп'янському і Лиманському напрямках, зокрема на Луганщині.

22 серпня Воїни 47 бригади з боєм увійшли у селище Роботине на Запоріжжі - важливий вузол у мелітопольському напрямку.

16 серпня Міноборони України підтвердило звільнення селища Урожайне на Донеччині після багатоденних запеклих боїв. Воно знаходиться на Бердянському напрямку просування ЗСУ.