Окупанти у Сєвєродонецьку проводять агітацію шляхом роздачі гуманітарки, - Стрюк

Окупанти у Сєвєродонецьку проводять агітацію шляхом роздачі гуманітарки, - Стрюк

Приходити на свої агітаційні заходи у Сєвєродонецьку окупанти заохочують роздачею гуманітарки або стягують туди місцевих колаборантів.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

У відповіді на питання журналіста, Стрюк зауважив, що у нього немає інформації про те, що 24 серпня у Сєвєродонецьку відбулися заходи на кшталт того, який провели активісти руху “Жовта Стрічка” у Луганську, увімкнувши на вулиці український гімн.

“День незалежності України у Сєвєродонецьку минув більш-менш спокійно. Там, навпаки, намагалися проводити напередодні заходи політичної активності”, - розповів керівник МВА.

За його словами, такі "контрзаходи" окупантів не мали масового характеру.

“Якісь свята проводять для дітей у наближених селах, там, де вціліли більш-менш приміщення шкіл. Проводять агітацію серед місцевого населення за “єдіную росію” і так далі. Десь шляхом роздачі гуманітарки, десь стягують туди людей, які так чи інакше вимушені працювати у комунальних структурах або в окупаційній владі”, - зауважив Стрюк.

Нагадаємо, за інформацією Олександра Стрюка, у Сєвєродонецьку панує антисанітарія, приїжджі не можуть знаходитися у місті більше декількох тижнів.