Міллі підтвердив, що ЗСУ пробили першу лінію оборони рф на фронті

Міллі підтвердив, що ЗСУ пробили першу лінію оборони рф на фронті

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі вважає, що українськім військам вдалося пройти основну першу лінію оборони рф, яку росіяни готували кілька місяців.

Про це Міллі сказав в інтерв'ю телеканалу Йорданії AlMamlaka TV.

Він нагадав, що росіяни обладнали "складну матрицю оборонних загороджень", які українці зараз намагаються пройти та обходять.

"Українці все ще мають велику бойову силу, і вона ще не закінчилася", - додав Міллі.

Водночас він назвав українську контратаку, яка триває вже майже 8 тижнів, дуже повільною, зазначивши, що цей військовий метод є кривавим, і призвів до великих жертв.

"Але українці звільнили велику частину їхніх земель, які контролювалися росією з початку нападу 24 лютого 2022 року", - додав він.

Міллі, відповідаючи на питання про поставку ракет великої дальності ATACMS, сказав, що це спірне питання, і українці досі не отримали їх з кількох причин.

"Президент США Джо Байден наразі не сказав ні так, ні ні", - відповів Міллі.

Нагадаємо, Американський інститут війни (ISW) у своєму звіті за 24 серпня повідомляв, що ЗСУ наблизилися до другої лінії оборони рф на півдні.

За інформацією Wall Street Jornal, американські та українські посадовці тижнями вели інтенсивну закулісну дискусію щодо стратегії та тактики відновлення повільного контрнаступу ЗСУ. Видання стверджує, що останніми тижнями українське командування внесло деякі корективи, але обидві сторони все ще сперечаються щодо того, як змінити ситуацію на росіян за обмежений час до настання зими.

Британський аналітик з безпеки та оборони професор Майкл Кларк бачить ознаки, що контрнаступ ЗСУ наближається до свого "моменту перелому".