У Сєвєродонецьку розв'язання проблеми з опаленням покладають на містян, - ЛОВА

У Сєвєродонецьку розв'язання проблеми з опаленням покладають на містян, - ЛОВА

Окупанти пропонують сєвєродончанам встановлювати систему опалення власним коштом. У Рубіжному - самотужки ремонтувати пошкоджені будинки.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

“Якщо в Сєвєродонецьку хоча б показово встановили вікна у декілька будинків, то в сусідніх захоплених росіянами містах люди й цього не дочекалися”, - зазначили в обласній адміністрації.

Зокрема, в Рубіжному дані про кількість постраждалого житла, яке можна оперативно відновити, не збирають.

За інформацією, в окупаційній адміністрації людям пропонують розпочинати ремонти самотужки, при цьому ціни на будівельні матеріали в місті майже в три рази вищі, ніж у Старобільську.

Також повідомляється, що в Сєвєродонецьку жителі міста мають отримати в окупаційній адміністрації дозвіл на встановлення індивідуального опалення та облаштувати квартиру власним коштом.

“У заяві обов’язково необхідно звернутися з проханням відключити будинок від централізованої системи опалення, яку загарбники за більш ніж рік панування в місті так і не відбудували”, - наголосили у ЛОВА.

Нагадаємо, в окупованому Сєвєродонецьку для показових ремонтів російські загарбники обрали декілька найбільш вцілілих дев’ятиповерхівок в “нових” районах, водночас “старим” районам вони не приділяють такої уваги.