Окупанти на Луганщині готуються до навчального року, залучаючи пропаганду та доводячи методички вчителям, – Власенко

Окупанти на Луганщині готуються до навчального року, залучаючи пропаганду та доводячи методички вчителям, – Власенко

На окупованій Луганщині активно триває підготовка до нового навчального року: загарбники залучають пропагандистську літературу та легалізують присутність військових у навчальних закладах.

Про це в ефірі “Апостроф” повідомив керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Зараз у них йде активно підготовка до нового навчального року. Залучають нову літературу пропагандистську, нові підручники, нові розмальовані зошити та щоденники. Вчителя теж піддаються пропаганді, їм доводять нові методички, як спілкуватися з дітьми, чому їх треба навчати. Основна проблема, я думаю, пов’язана з тим, що все більше військові залишаються на території освітніх закладів. Окупаційні влади місцеві звітують на Луганськ про те, що заклади освіти беруться під охорону. Таким чином легалізують присутність російських військових в закладах освіти. Це дуже погано”, – розповів він.

Щодо навчання дітей у Сєвєродонецькому районі, громадах, які знаходяться ближче до лінії зіткнення, то там, за словами Власенка, окупаційна влада пропонує місцевим мешканцям змішану форму навчання – дистанційно-очну.

“Але у зв’язку з тим, що там то світла нема, то мобільного зв’язку, то інтернету в принципі, все це виглядає так, що діти приходять, записують у щоденник завдання і повертаються додому, виконують фактично якісь завдання у себе вдома”, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 9591 щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.