Як починається навчальний рік у школах та дитсадках Сєвєродонецької громади: дані управління освіти

Як починається навчальний рік у школах та дитсадках Сєвєродонецької громади: дані управління освіти

6729 учнів здобуватимуть освіту в закладах середньої освіти Сєвєродонецької громади у 2023-2024 навчальному році.

Про це під час серпневої міської педагогічної конференції розповіла заступник начальника управління освіти Сєвєродонецької МВА, начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної, інклюзивної освіти Наталія Дементьєва.

За її словами, у Сєвєродонецькій міській територіальній громаді у 2023-24 навчальному році працюватимуть 20 комунальних закладів загальної середньої освіти. 

“На жаль, три комунальні заклади та один приватний залишаються на простої. Учні цих закладів переведені до інших шкіл громади”, - розповіла заступниця начальника управління.

Вона також додала, що у новому навчальному році в школах громади здобуватимуть освіту 6729 учнів, відкриються 262 класи.

“Попри те, що кількість учнів зменшується, педагоги змогли залучити до навчання першокласників та десятикласників. Так у новому навчальному році відкривається 16 перших класів для 178 учнів. Та 10 десятих класів для 219 учнів”, - повідомила Наталія Дементьєва.

Середня розрахункова наповнюваність в класах освітніх закладів громади, за її словами, має бути 25 учнів, і загалом по закладах громади вона виконана.

“Проведена велика робота адміністрації закладів щодо приведення мережі до розрахункових нормативів. На жаль, довелось зливати класи у паралелях закладів. У деяких класах ми маємо нижчу наповнюваність, ніж розрахункова. Із 20 закладів 7 мають нижчу середню наповнюваність”, - наголосила Наталія Дементьєва.

Поінформувала вона і про роботу дошкільних навчальних закладів. Посадовиця зауважила, що їхні керівники докладають усіх зусиль, щоб повернутися до роботи у дистанційному форматі.

У 2023-2024 навчальному році у чотирьох закладах дошкільної освіти громади, а саме у яслах-садках № 10,12, 24 та 38, відкриють по одній групі для дітей, які будуть відвідувати заняття дистанційно. Ці групи створені для дітей 5-6 років. На сьогодні вже подані 40 заяв від батьків. У яслах-садках № 42 та 43 запроваджені консультаційні платформи для підготовки дошкільнят.

Нагадаємо, керівництво Сєвєродонецького політехнічного фахового коледжу розповіло про рік роботи у Дніпрі та майбутні плани.