200 бійців ЗСУ закінчили навчання на Abrams, які у вересні пробиватимуть оборону рф, — Politico

200 бійців ЗСУ закінчили навчання на Abrams, які у вересні пробиватимуть оборону рф, — Politico

Група з 200 українських солдатів завершила навчальну програму на американських танках M1 Abrams, перші 10 танків Україна має отримати в середині вересня.

Про це повідомляє Politico.

У статті зазначається, що українці пройшли практику на навчальних танках на полігонах армії США в Німеччині. Речник полковник Мартін О'Доннелл повідомив, що нещодавно солдати завершили один з останніх етапів програми – загальновійськові навчання батальйонів на полігоні Хоенфельс.

"Солдати працюють над тим, щоб переконатися, що вони вправні на танках на армійській базі Графенвер у Німеччині, поки танки не будуть готові до бою", - сказав О'Доннелл.

Україна має отримати перші десять із 31 обіцяного танка Abrams у середині вересня, повідомляють джерела Politico. Західні чиновники сподіваються, що прибуття танків дасть силам ЗСУ перевагу, яка їм потрібна, щоб пробити запеклу оборону росії і відвоювати територію.

"Десять із 70-тонних танків наразі перебувають у Німеччині на завершальному ремонті", - сказав представник міністерства оборони. - Після цього їх відправлять в Україну".

"США зобов'язуються прискорити поставку 31 танка в Україну", - сказав О'Доннелл. Він відмовився повідомити конкретні терміни.

Ця новина про 10 танків з’явилася після того, як офіційні особи США та України заявили, що Україна вперше пробила основну лінію оборони росії на південному сході країни, що породило їхні надії, що Україна зможе почати відвойовувати значну територію. 

Нагадаємо, США й інші партнери України допомагають готувати бронетанковий батальйон ЗСУ, оснащений 31 танком Abrams, його мають намір розгорнути восени разом з бронетехнікою для прориву мінних полів і бойового інженерного обладнання.