У Харкові перший дзвоник пролунав у метро: протягом року там навчатимуться 60 класів

У Харкові перший дзвоник пролунав у метро: протягом року там навчатимуться 60 класів

У Харкові навчальний рік розпочався у метро біля станції"Майдан Конституції", школярів зібрали там на загальноміську лінійку через ракетну загрозу. Більшість шкіл відкрилися в онлайн-форматі.

У підземному переході метрополітену провели загальноміську лінійку до Дня знань, повідомляє "Харків Today".

Учасники заходу заспівали гімн України та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. На лінійці були першокласники з усіх районів міста. Для них провели невеликий концерт, потім виступили актори й аніматори. Учнів привітав мер Харкова Ігор Терехов. У переході прозвучав перший дзвоник.

Зазначається, що цьогоріч у Харкові запровадили змішану форму навчання у школах. Школярі навчатимуться на п'яти станціях метрополітену — "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" і "Академіка Павлова". На цих станціях облаштовані 17 кабінетів. У класах буде по 20 дітей.

Як повідомляв Терехов, у метро Харкова облаштували 60 класів для навчання. Міська влада організує під'їзд, безплатно годуватиме дітей, щоб вони не виходили на вулицю. Також з дітьми працюватимуть психологи. В основному у метрополітені навчатимуться учні навчальної школи — це 1-2-3 класи.

Нагадаємо, 1 вересня поліція Києва отримала інформацію щодо замінування усіх середніх шкіл столиці. Зазначається, що працівники поліції відпрацьовують інформацію власними силами, підрозділи ДСНС будуть залучатися у разі необхідності.