Уряд встановив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання переселенців

Уряд встановив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання переселенців

Сьогодні Кабмін схвалив постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Зокрема, передбачено розділення приміщень на місця загального користування та з облаштованими ліжко-місцями. Встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим.

Обласні, Київська міська військові адміністрації зобов’язані у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів.

Крім того, рішенням Уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також – затвердити перелік таких місць на території відповідної області. У подальшому такий моніторинг буде проводитися один раз на 6 місяців.

Зазначена постанова була розроблена Мінреінтеграції за дорученням Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Нагадаємо,  Ощадбанк тимчасово припинив проведення фізичної ідентифікації ВПО, а пізніше Уряд продовжив строки для неї. Ці рішення заплутали людей та привели до непорозуміння.

Напередодні 1 вересня «Сєвєродонецьк онлайн» розбирався, що відомо на сьогодні, який дискримінаційний момент є в цих рішеннях та до чого готуватися ВПО.