Розвідка Естонії оцінила шанси ЗСУ на подальший прорив позицій росіян

Розвідка Естонії оцінила шанси ЗСУ на подальший прорив позицій росіян

Подальший прорив ЗСУ в інших окупованих регіонах буде складнішим, досягти тактичного успіху під Оріховим на Запоріжжі не просто, а це означає, що українським підрозділам ще попереду довгий шлях до Азовського моря.

Про це заявив керівник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марґо Гросберг, коментуючи прорив ЗСУ першої лінії оборони рф на півдні у Запорізькій області, повідомляє ERR.

Він зазначив, що бої у напрямку Роботиного і Вербового були найінтенсивнішими. "Про труднощі росії також свідчить той факт, що вони були змушені перекинути туди більше підрозділів з інших місць", - сказав Гросберг. Він навів приклад частин Псковської повітряно-десантної дивізії, які були переведені з Бахмута, а також частини рф були взяті з Лимана.

"Ця акція показує, що росія йде на досить великі ризики, що свідчить про те, що її запаси обмежені, їх залишилося небагато", – сказав Гросберг.

Він додав, що під Сватовим і Кремінною ситуація така ж, як і минулих місяців – жодна сторона не досягла успіху, під Великою Новосілкою, однак, протиборчі сторони ведуть лише артилерійські дуелі, піхота в боях використовується мало.

Коментуючи авіанапад на російський аеродром у Пскові в ніч на середу, в результаті якого було знищено два транспортних літаки Іл-76 і ще два отримали пошкодження, Гросберг сказав, що поки невідомо, чим це було здійснено.

"Російська транспортна авіація та аеродром у Пскові важливі для росії для інтенсивного продовження військової діяльності в Україні, але, на жаль, втрата цих літаків не матиме прямого впливу на війну", - зазначив начальник оборонної розвідки.

Нагадаємо, 30 серпня стало відомо, що українським бійцям 82-ї окремої повітряно-десантної бригади вдалося прорвати "лінію Суровікіна", названу на честь нині скинутого та зниклого російського генерала Сергія Суровікіна. Українці проривалися з боями до двох кілометрів углиб території на Запоріжжі, контрольованої росією.