Переселенка з Луганщини отримала підозру за публічне виправдання агресії рф

Переселенка з Луганщини отримала підозру за публічне виправдання агресії рф

Співробітники Служби безпеки України викрили жительку Сарн, яка публічно виправдовувала збройну агресію рф проти України. Зловмисницею виявилася уродженка Луганської області, яка приїхала до Рівненської області як внутрішня переселенка.

Про це повідомляє Управління СБ України в Рівненській області.

“Вказана особа серед своїх знайомих та у заборонених соцмережах сповідувала радянську ідеологію та відкрито висловлювала свою неприязнь до України”, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, події в Україні жінка трактувала як громадянський конфлікт, розпочатий через США та країни ЄС.

У ході проведених санкціонованих обшуків співробітники спецслужби вилучили мобільний телефон, за допомогою якого громадянка вчиняла протиправні дії.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури фігурантці оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

В СБУ також попередили, що за публічні заклики до агресивної війни або до розв'язування воєнного конфлікту, а також за виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів, може загрожувати до трьох років позбавленням волі.

Нагадаємо, 8 років за ґратами проведе окупант, який переховувався на Київщині під виглядом переселенця.