Франція візьме участь в українському Форумі оборонних індустрій

Франція візьме участь в українському Форумі оборонних індустрій

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Глава Української держави докладно поінформував колегу про ситуацію на фронті, зокрема на Куп’янському, Східному та Південному напрямках. Володимир Зеленський передав французькій стороні інформацію про оборонні потреби українського війська для подальшої деокупації території України.

Президент України подякував Франції за потужну підтримку в обороні та постійне розширення спроможностей українського війська.

Лідери домовилися про участь Франції та приватних французьких компаній у Форумі оборонних індустрій, який відбудеться восени в Україні.

Президенти погодилися з важливістю продовження «зернового коридору» й домовилися поглибити співпрацю в захисті морських шляхів. Окремо Володимир Зеленський акцентував на нагальній необхідності посилення безпеки Одеського регіону.

Глава Української держави відзначив важливість Спільної декларації G7 про підтримку України. В її контексті президенти ухвалили рішення про початок двосторонніх переговорів між Україною та Францією й дали відповідні доручення командам.

Володимир Зеленський висловив подяку Французькій Республіці за її лідерство в імплементації Формули миру за напрямом радіаційної та ядерної безпеки.

Співрозмовники також обговорили модальності проведення Глобального саміту миру з найширшим колом учасників, включно з країнами Глобального Півдня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція планує розпочати перший раунд переговорів з Україною щодо двосторонніх гарантій безпеки вже найближчими тижнями.