У Дніпрі вручили підозру 23-річні жінці, коханця якої застрелив поліцейський під час конфлікту

У Дніпрі вручили підозру 23-річній жінці, коханця якої застрелив поліцейський під час конфлікту

У Дніпрі підозру вручили 23-річній жінці, яка сиділа в авто і опиралася поліцейському. Після цього під час конфлікту поліцейський застрелив її коханця Джумбері Сілогаву.

Поліція Дніпропетровської області повідомляє, що жінці вручена підозра за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу та ін.) сьогодні, 12 вересня.

"Також в рамках досудового розслідування тривають слідчі дії, судова медична експертиза та інші слідчі заходи для встановлення всіх обставин правопорушення, вчиненого 29 серпня щодо патрульних поліцейських. За результатами можлива додаткова кваліфікація", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 серпня у Дніпрі патрульні поліцейські зупинили легковий автомобіль Jaguar, підозрюючи водія у порушенні ПДР. Коли відкрилися двері авто, на пасажирському сидінні була жінка, яка відмовилася виходити з авто на вимогу поліцейських і показувати посвідчення водія. Чоловік, який на момент зупинки авто, сидів на пасажирському сидінні, вийшов з автомобіля і вступив у перепалку з поліцейськими.

У результаті виник конфлікт, який закінчився стріляниною, поліцейський вбив чоловіка. Його затримали.

30 серпня видання "Схеми" опублікувало розширене відео з нагрудних камер поліцейських.

31 серпня в ДБР в ефірі телемарафону заявили, що у слідства є відеоматеріали з камер спостережень, де зафіксовані порушення ПДР цією автівкою. В них зафіксовано стоп-кадром, що за кермом перебував чоловік. Разом з тим, в ДБР кажуть, що є відео з телефонів дітей, які знаходилися у салоні авто, де нібито на місці водія перебуває безпосередньо жінка.

У Дніпрі відкрили кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних поліцейських під час сутички 29 серпня.

Як з'ясували ЗМІ, вбитим виявився місцевий підприємець 38-річний Джумбері Сілогава. Чоловік був батьком двох синів та мав бізнес у Дніпрі. Під час інциденту чоловік в авто перебував із жінкою та двома дітьми.

"Схеми" встановили ім’я жінки, яка перебувала в автівці. У виданні стверджують, що це – Тетяна Патинка. У соцмережах журналісти знайшли її фотографії. Вона не є дружиною загиблого Сілогави. Його ексдружина назвала цю жінку коханкою.

31 серпня у Дніпрі суд відправив під цілодобовий домашній арешт поліцейського, який вбив чоловіка. Підозрюваний поліцейський брав участь у засіданні онлайн, він не прибув до суду через стан здоров’я. Він заявив, що своєї провини не визнає.