Зустріч путіна і Кім Чен Ина: у Кремлі підтвердили, що вони понад годину говорили про військову взаємодію

Зустріч путіна і Кім Чен Ина: у Кремлі підтвердили, що вони понад годину говорили про військову взаємодію

Російський диктатор володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрілися у Владивостоці і провели закриті переговори тривалістю у понад годину.

Речник путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що розмова між ними йшла "про взаємодію в чутливих сферах, таких як військова взаємодія", повідомляє CNN з посиланням на російські ЗМІ.

"Всі інші питання стосуються тільки наших двох суверенних країн", - додав він. - "І вони не повинні бути предметом занепокоєння будь-якої третьої держави. Наша співпраця здійснюється на благо народів наших двох країн, а не проти когось", - сказав Пєсков, який напередодні вторгнення рф в Україну у лютому 2022 року запевняв, що росія не має наміру нападати на Україну.

Кім Чен Ин заявив путіну, що його країна пропонує "повну і безумовну підтримку" "священній боротьбі" росії за захист своїх інтересів безпеки, пише AP.

Нагадаємо, 5 вересня американські чиновники попереджали, що Кім Чен Ин планує відвідати росію, щоб зустрітися з путіним і обговорити можливість постачання рф додаткової зброї для її війни в Україні та іншої військової співпраці.

За даними США, в обмін на зброю Кім хоче, щоб росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів, а також продовольчу допомогу.

Американські аналітики вважають, що північнокорейська зброя допоможе рф продовжити війну на виснаження в Україні, а також дозволить її воєнної промисловості наздогнати обсяги виробництва.